بهترین کتاب های رصد آسمان
آیا به دنبال رصد آسمان هستید؟
در حالیکه تصور عمومی بر این است که در طول روز فقط خورشید و بعضی اوقات ماه را می بینیم اما می توان بعضی ستارگان پر نور، سیارات و اجرام آسمانی پرنور دیگری را نیز مشاهده کرد. شب ها نیز می توان به آسمان خیره شد و محو تماشای جهانی دیگر بود. جهانی که در آن ستارگان، سیارات و حتی بعضی از کهکشان ها را دید. اگر در جستجوی کتاب های رصد آسمان هستید پیشنهاد می کنم این مقاله را بخوانید.
ما در اینجا بهترین کتاب های رصد آسمان را برای شما آورده ایم:
اطلس آسمان شب
اطلس آسمان شب نخستین مجموعهی مفصل نگاره های اختری برای مبدا سال 2000 است. یکی از ویژگی های این کتاب این است که علاوه بر راصدین فعال، تازه کاران هم می توانند از این کتاب به خوبی بهره ببرند. در طراحی نگاره های این اطلس می توان قدر ستارگان، ستارگان دوتایی و چندتایی، نموهای اختری، راه های کهکشانی و مرزهای صور فلکی را مشاهده کرد.
منبع عمده مختصات ستارگان در این اطلس، فهرست ستاره ای رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونی و اطلس ضمیمهی آن است. در طراحی اطلس آسمان شب سعی شده است تا نگاره ها علاوه براینکه با دقت زیاد رسم شوند، شیوه ی تصویر اندازی نیز به گونه ای انتخاب شود که تغییر شکل صورت های فلکی به حداقل برسد.
راهنمای هفتگی آسمان شب
این کتاب بر اساس برنامه ای که جف کانیپ در سال های 1992 و 1993 در نشریه star date magazine بوده مدت ها توسط خبرگزاری آسوشیدپرس در ستونی به نام مراقبان آسمان در روزنامه های سراسر آمریکا انتشار یافته است. متن کتاب راهنمای هفتگی آسمان شب، در اصل خلاصه شده مراقبان آسمان که شامل پدیده های مربوط به هفته و یا هرسال می باشد، است.
متن ستون مراقبان آسمان در اصل شامل پدیده های مربوط به هفته و یا هرسال بود که به طور مختصر نوشته میشد و بر این مبنا می توان با استفاده از این کتاب، وقایع سالانه را در قالب 52 هفته هر سال پیش بینی کرد و به رصد آسمان پرداخت.
نقشه آسمان شب
نقشه آسمان شب، راهنمای جامع و ساده ای برای رصدگران آسمان شب است. حتی اگر مبتدی هستید نیز می توانید با استفاده از این کتاب، رصدهای جذابی را دنبال کنید. شاید چون اطلاعات دقیق و کافی از اجرام آسمانی ندارید و این شما را سردرگم کرده است ولی شما می توانید با مطالعه ی این کتاب،اطلاعات دقیق و خوبی از همه ی این ها بدست آورید.
اگر بخواهیم از خوبی های این کتاب سخن به میان بیاوریم باید گفت که نقشه های آسمان شب، دقیق و ساده هستند و این موضوع باعث می شود یک غیرحرفه ای هم صورت های فلکی را راحت تر و بهتر بیاموزد. البته شاید این سادگی به مذاق بعضی خوش نیاید ولی باید دید که این ساده سازی ها در جهت به یاد سپاری راحت تر در عین رعایت دقت در ارائه مطالب می باشد و با این وجود رصد آسمان راحت تر صورت می گیرد.
در انتهای کتاب، ضمیمه ای موجود است که با استفاده از آن می توانید ساعات نجومی تقریبی محل خود و درنتیجه ستارگان و صورت های فلکی که در وقت محلی بالای سر شما قرار دارد را مشخص کنید و با آگاهی از بعضی اطلاعات، رویداد های نجومی را نیز پیش بینی کنید.
اگر شما نیز کتاب خوبی در زمینه آموزش رصد مطالعه کرده و می شناسید با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید