استهلال هلال صفر 1441
رصدگران هلال در شهر مقدّس قم، بعد از ظهر روز یکشنبه 1398/08/08 مطابق با 1441/01/29 همراه با تجهیزات رصدی در نقاط مختلف شهر مقدّس قم مستقر شده و در شرایطی که أفق جنوب غربی پوشیده از أبر بود، مترصّد مساعد شدن شرایط جوّی و انجام استهلال شدند، لکن این مهم محقّق نشد و آنان موفّق به رؤیت هلال نشدند. و این عدم موفّقیّت، سرنوشت بسیاری از جستجوگران هلال در مناطق دیگر ایران و خاورمیانه بود.
استهلال صفر در قم
شایان ذکر است در برنامه استهلال یکشنبه، آقایان: حجج الاسلام و المسلمين استاد شیخ عباس سلامی، استاد شیخ مهدی سهرابی، مهندس شیخ علیرضا خیراندیش، مهدی پیوندزنی، شیخ محسن مقدّسزاده ( به همراه خانوادة محترمشان )، مرتضی سعیدی نجفی، مرتضی ابراهیمی، محمّد ملکی أمیری و نگارنده ناچیز در در پارک علم و فناوری قم واقع در پردیسان ـ آقایان: مجید داداش نژاد، مهندس متین نجّارزاده و رضا جعفری از تپة « مقبره الشهداء » کهک ـ و حجت الاسلام و المسلمين شیخ حبیب دیناروند زاده هم از بلوار امام صادق پردیسان قم اقدام به استهلال کردند، لکن به علّت یادشده، موفّق به رؤیت هلال نشدند.
مشخصه های هلال ماه صفر 1441
برخي از مشخّصههاس هلال ماه صفر در غروب روز یکشنبه هفتم مهرماه 1398 در افق شهر مقدّس قم:
– سن هلال در لحظه غروب خورشيد : 20 ساعت و 01 دقيقه زمانی.
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس محاسبات ) : ساعت 17 و 57 دقيقه
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس رصد ): به دلیل أبری بودن أفق، قابل تشخیص نبود
– سمت خورشيد در لحظه غروب : 268 درجه و 04 دقيقه قوسي – درصد روشن سطح ماه: 1.25%
– سمت ماه در لحظه غروب خورشيد: 260 درجه و 42 دقيقة قوسی
– اختلاف سمت ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 07- درجه و 22 دقيقة قوسی
– جدايی زاويهای ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 12 درجه و 01 دقيقة قوسی
– ارتفاع هلال در لحظه غروب خورشيد: 08 درجه و 05 دقيقة قوسی
– عرض دائره البروجی هلال در لحظه غروب خورشيد: 4+ درجه و 8 دقيقه قوسی
– مکث ماه بعد از غروب خورشيد: 47 دقيقه.
– لحظه غروب ماه: ساعت 18 و 46 دقيقه
– فاصله ماه در لحظه غروب خورشيد: 359946.15 کيلومتر
استهلال ماه صفر در دیگر مناطق
شايان ذکر است اوضاع جوّی در مناطق بسیاری از کشور در غروب روز یکشنبه، مناسب و مساعد برای انجام استهلال نبود؛ أمّا در عین حال، در این روز، هلال ماه صفر المظفّر سال 1441 هجری قمری در چند نقطة کشور شامل: درچه و شهرضا ( در استان اصفهان ) ، بروجن ( استان چهارمحال بختیاری ) و مریوان ( در استان کردستان ) با چشم عادی ( غیر مسلّح ) رؤیت شد.
و البته در مناطقی همچون: قوچان ( استان خراسان رضوی )، بیرجند، سه قلعه، خضری و بشرویه ( استان خراسان جنوبی )، زنجان ( استان زنجان )، اراک ( استان مرکزی )، یزد ، میبد و اردکان ( استان یزد ) و شیراز ( استان فارس ) هم هلال ماه فقط با ابزار نوری ( چشم مسلّح ) رصد گردید.
دیدگاهتان را بنویسید