گزارش استهلال و رؤیت هلال ماه رمضان المبارک 1442 هجری قمری
1400 گزارش استهلال رمضان در 23 فروردین
احتراماً به استحضار میرساند: گروههای رصدی در استان قم بعد از ظهر روز دوشنبه 1400/01/23 مطابق با 29 شعبان المعظم 1442 در آسمانی تقریباً نیمه ابری، همراه با تجهيزات لازم نقاط مختلف رصدی در شهر مقدس قم و مناطق اطراف عزيمت نموده و قبل از غروب خورشيد در رصدگاهها مستقر و مهیای استهلال شدند، اما در نهایت هیچیک از عزیزانِ رصدگر موفّق به رؤیت هلال حتّی با چشم مسلّح نشدند. نتيجه عملكرد رصدگران قم به شرح ذيل ميباشد:
گزارش واحد فناور رصدگر عمق آسمان
گروه اول متشکل از آقايان: استاد شیخ عباس سلامی، مهندس شیخ علیرضا خیراندیش و مهدی پیوندزنی که در محل پارک علم و فناوری پردیسان، مستقر گردیده و به استهلال پرداختند، لکن در رؤیت هلال ناکام ماندند.
گزارش های رصد دیگر استان قم
گروه دوم هم تشکیل شده بود از آقایان: شیخ محسن مقدسزاده، شیخ حبیب دیناروندزاده، مرتضی سعیدی نجفی، مرتضی ابراهیمی، محمّد ملکی امیری، مجید داداش نژاد، مهندس متین نجارزاده، رضا جعفری، جمعی از خبرنگاران و نگارنده ناچیز، که بر روی ریل راه آهن ( در کنار مصلی قدس ) استقرار یافته و به استهلال پرداختند؛ لکن سرانجام کار این گروه نیز همچون سایر عزیزان، چیزی جز عدم رؤیت هلال نبود.
مشخصه های هلال رمضان 1442
برخی از مشخصههای هلال ماه رمضان المبارک 1442 در غروب روز دوشنبه بیست و سوم فروردینماه 1400 در أفق شهر مقدس قم عبارت بودند از:
– سنّ هلال در لحظه غروب خورشيد: 12 ساعت و 39 دقیقه.
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس محاسبات ): ساعت 19 و 39 دقيقه
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس رصد ): ساعت 19 و 28 دقيقه
– سمت خورشيد در لحظه غروب : 281 درجه و 55 دقيقة قوسی
– سمت ماه در لحظه غروب خورشيد: 277 درجه و 09 دقيقة قوسی
– اختلاف سمت ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 04- درجه و 45 دقيقة قوسی
– جدايی زاويهای ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 06 درجه و 09 دقيقة قوسی
– ارتفاع هلال در لحظه غروب خورشيد: 02 درجه و 37 دقيقة قوسی
– عرض دائره البروجی ماه : 03- درجه و 42 دقيقه قوسی
– درصد روشن سطح ماه: 0.35%
– مکث ماه بعد از غروب خورشيد: 19 دقيقه
– فاصله ماه در لحظه غروب خورشيد: 404498.24 کيلومتر
– لحظه غروب ماه: ساعت 20
استهلال در شهرهای های مختلف
شایان ذکر است اطّلاعات دریافتی از سایر نقاط حاکی از آن بود که هلال ماه رمضان المبارک 1442 در غروب روز دوشنبه بیست و سوّم فروردینماه 1400 در هیچ نقطهای از کشور و مناطق اطراف، حتی با ابزار نوری ( دوربینهای دوچشمی و تلسکوپ ) نیز رؤیت نشد.
گزارش استهلال رمضان در 24 فروردین 1399
و اما برخی از رصدگران در شهر مقدّس قم بعد از ظهر روز سهشنبه 1400/01/24 مطابق با 30 شعبان المعظّم 1442 هم در شرایطی که افق جنوب غربی شهر مقدس قم، عاری از ابر و غبار نبود؛ همراه با تجهيزات رصدی، در نقاط مختلف شهر مستقر گردیده و به استهلالی غیر تعیین کننده و صرفاً علمی و تجربی پرداختند و در نهایت هم، برخی از عزیزانی که افق مناسبی در اختیار داشتند موفق به رؤیت هلال ماه با چشم عادی شدند. نتيجه عملكرد رصدگران در روز یادشده نیز، بدین شرح ميباشد:
آقايان: جناب حجت الاسلام و المسلمين شیخ محسن مقدّس زاده به همراه همسر و فرزندشان، مهدی پیوندزنی و جمعی از خبرنگاران که از کنار مصلی قم موفق به رؤیت هلال با چشم غیرمسلح شدند. شایان ذکر است اولین رؤیت: با دوربین ۳۵x۷ در حدود ساعت ۱۹:۴۴ و با چشم غیرمسلح در حدود ساعت ۱۹:۴۶ توسط جناب آقای پیوندزنی انجام شد.
در همین راستا آقایان: مجید داداش نژاد، مهندس نجّارزاده و جمعی از طلاب حوزه علمیّه در رصدخانه امام علی وابسته به دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی واقع در روستای ویریج از توابع کهک قم، اقدام به استهلال کردند و در نهایت هم موفّق به رؤیت هلال با چشم غیرمسلّح شدند.
نگارنده ناچیز هم از پشت بام منزل به استهلال پرداختم، لکن به جهت موانع عارضی و نیز وضعیّت ابرناکی أفق، نتوانستم هلال را رصد کنم.
مشخصه های هلال رمضان 1442
برخی از مشخّصههای هلالِ ماه رمضان المبارک 1442 در غروب روز سهشنبه بیست و چهارم فروردینماه 1400 در افق شهر مقدّس قم عبارت بودند از:
– سنّ هلال در لحظه غروب خورشيد: 36 ساعت و 40 دقیقه.
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس محاسبات ): ساعت 19 و 40 دقيقه
– لحظه غروب خورشيد ( بر اساس رصد ): ساعت 19 و 24 دقيقه
– سمت خورشيد در لحظه غروب : 282 درجه و 22 دقيقة قوسی
– سمت ماه در لحظه غروب خورشيد: 275 درجه و 39 دقيقة قوسی
– اختلاف سمت ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 06- درجه و 43 دقيقة قوسی
– جدايی زاويهاي ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد: 16 درجه و 06 دقيقة قوسی
– ارتفاع هلال در لحظه غروب خورشيد: 13 درجه و 12 دقيقة قوسی
– عرض دائره البروجی ماه : 02- درجه و 52 دقيقه قوسی
– درصد روشن سطح ماه: 2.17%
– مکث ماه بعد از غروب خورشيد: 75 دقيقه
– فاصله ماه در لحظة غروب خورشيد: 405655/80 کيلومتر
– لحظه غروب ماه: ساعت 20 و 57 دقيقه
استهلال در مناطق مختلف
گزارش رؤیت هلال از دیگر نقاط: چنانکه پیشتر بیان شد، هلال ماه رمضان المبارک 1442 در غروب روز سهشنبه بیست و چهارم فروردینماه 1400 در بسیاری از نقاط کره زمین به آسانی قابل مشاهده بود و در ایران هم بسیاری از مؤمنین توانستند هلال را با چشم عادی به سهولت رؤیت نمایند که علاوه بر شهر و استان قم، در مناطقی همچون: شهر مقدّس مشهد و فیروزه ( استان خراسان رضوی ) ، بوکان ( استان آذربایجان غربی ) ، مریوان ( استان کردستان ) ، [ ( پرند و تهران ] ، اراک ( استان مرکزی ) ، [ ( اصفهان و درچه ) ] ، استان ایلام و دزفول ( استان خوزستان ) نیز هلال با چشم عادی رؤیت شده است.
نگارنده:سيّد علي ميرسالاری
دیدگاهتان را بنویسید