سریعترین ستاره کوتوله سفید
اخترشناسان سریعترین ستاره کوتوله سفید را که تاکنون در حال چرخش است را شناسایی کرده اند. سریعترین چرخش کامل این کوتوله سفید ثبت شده در 25 ثانیه است. اینگرید پلیسولی، نویسنده اصلی این مطالعه، اخترفیزیکدان دانشگاه وارویک در انگلستان، می گوید: «با در نظر گرفتن چشم انداز زمین، مثل این است که یک روز کامل فقط 25 ثانیه طول کشیده است.
ستاره ای که محققان می گویند مانند یک ملخ مغناطیسی فوق العاده قدرتمند عمل می کند.این ستاره در حال چرخش پلاسما را با سرعت 11.2654079998 کیلومتر بر ساعت شلیک می کند. این یافتهها به حمایت از پیشبینیهای نظری در مورد چگونگی رفتار ملخهای مغناطیسی کمک میکند، که دانشمندان تا زمانی که نمونه دومی از آن را پیدا نکردند، نتوانستند آن را تأیید کنند.
کوتوله سفید همچنین دارای یک میدان مغناطیسی قوی است که مانند یک سد محافظ عمل میکند و باعث میشود بیشتر پلاسمایی که روی آن میافتد با سرعتی در حدود 10.7826047998 کیلومتر بر ساعت از ستاره مرده منفجر شود. این باعث می شود که این بقایای ستاره ای تنها دومین کوتوله سفید “پروانه مغناطیسی” باشد که تاکنون بیش از 70 سال از تاریخ اول پیدا شده است.
کوتوله های سفید ستارگانی هستند که تمام سوخت خود را سوزانده اند و لایه های بیرونی خود را ریخته اند و هسته های خنک و کم نور خود را پشت سر گذاشته اند. خورشید ما روزی مانند بیش از 90 درصد ستارگان کهکشان راه شیری به یک کوتوله سفید تبدیل خواهد شد.
در مطالعه جدید، محققان کوتوله سفید را در سیستم ستاره ای دوتایی LAMOST J024048.51+195226.9 تجزیه و تحلیل کردند. کوتوله سفید یک بقایای ستاره ای در فاصله 2015 سال نوری از زمین است که تقریباً به اندازه سیاره ما است اما حداقل 230000 برابر جرم آن است. محققان چرخش ستاره را با استفاده از ابزار بسیار حساس HiPERCAM بر روی بزرگترین تلسکوپ نوری فعال در جهان، تلسکوپ Gran Telescopio Canarias با عرض 10 متر در جزایر قناری اسپانیا تصویر کردند.
جاذبه قوی کوتوله سفید، پلاسما را از همدم بزرگتر خود، یک ستاره کوتوله قرمز، خارج می کند. در گذشته، این ماده با سرعت زیاد روی استوای کوتوله سفید می افتاد و در نتیجه چرخش فوق العاده سریع آن انجام می شد.
هر پلاسمایی که از J0240+1952 دور نشود به سمت قطب های مغناطیسی کوتوله سفید جریان می یابد. در نقاط روشنی روی سطح کوتوله سفید جمع میشود، و با چرخش آنها در داخل و خارج از دید زمین، ستارهشناسان پالسهای نور را مشاهده میکنند که از آن برای اندازهگیری سرعت چرخش کوتوله سفید استفاده میکنند.
دانشمندان جزئیات یافته های خود را به صورت آنلاین در1 آذر در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society بیان کردند.
دیدگاهتان را بنویسید