صورت فلکی اژدها
صورت فلکی اژدها (Draco) نسبتاً طویل و پرپیچ و خم است. قسمتی از آن بین دبّ اکبر (Ursa Major) و دبّ اصغر (Ursa Minor) قرار دارد و بقیه به دور دبّ اصغر میپیچد و به مجموعهای از چهار ستاره منتهی میشود. این چهار ستاره سر اژدها را مشخص میکنند.
مکان صورت فلکی اژدها
این صورت فلکی در آسمان به دور قطب شمال سماوی میپیچد. از آنجا که محور زمین و به تبع آن محور سماوی با توجه به پدیدهی حرکت تقدیمی جا به جا میشود، لذا جایگاه ستارگان پیراقطبی هم با در نظر گرفتن تغییر مکان قطب نسبت به این نقطه تغییر میکند.
ستارگان صورت فلکی اژدها
آلفای اژدها یا ثعبان در حال حاضر چندان اهمیتی ندارد اما حدود 4800 سال قبل که عنوان ستارهی قطبی را برای مصریان داشته، این افراد ساخت معابد خود را با ثعبان در آسمان توجیه میکردند. طیف آن از نوع A0 III، قدرش 3.7 و فاصله اش تا زمین 230 سال نوری است. ستارهی بتای اژدها به نام رأس الثعبان یا سر اژدها دارای طیف G2 II ،با قدر 2.8 و فاصلهی 490 سال نوری است.
NGC 6543 یک سحابی سیارهای با قدر 8 و درازای 22 ثانیهی قوسی است. در صورت فلکی اژدها تعداد زیادی کهکشان وجود دارد که اکثر آنها کمفروغ و ضعیفتر از قدر دهماند.
صورت فلکی اژدها در افسانه ها
نام اژدها به عنوان یک صورت فلکی، نمایندهی تمامی مطالب اساطیری از تیامات سومری ها تا هیولایی که به وسیلهی سنت جورج کشته شد بیان می گردد.
اژدها در جهان افسانه های یونانی، لادون هیولای اسطورهای به شمار می آید كه از سیبهای طلایی هسپرید ( Hesprides : در اسطوره های یونانی، دختران هسپروس كه به همراه یك اژدها از باغ سیبهای طلائی در جزیره بلست واقع در انتهای غربی زمین محافظت میکردند) محافظت میکرد. این سیب ها در اختیار هركس قرار می گرفت زندگی جاوید می یافت. هركول اژدها را با تیر از پا در آورد و سیب ها را از آن خود ساخت .
از دیگر نام های این صورت فلکی تنین و هشتنبر است.
دیدگاهتان را بنویسید