سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • مقالات
    • دانشنامه
    • نجوم قرآن
    • نجوم مدارس
  • اخبار نجومی
    • اخبار واحد فناور
    • مراکز نجومی
  • رویدادها
    • رخدادهای نجومی
    • ویژه برنامه ها
    • مسابقه و آزمون
  • فروشگاه
    • کتاب
  • فیلم
  • فارسی

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

یک رمز به نشانی ایمیل شما فرستاده خواهد شد.

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

  • 09109678987
  • info@rasadgaran.ir
  • درباره ما
  • تماس با ما
0
رصدگران
  • صفحه اصلی
  • مقالات
    • دانشنامه
    • نجوم قرآن
    • نجوم مدارس
  • اخبار نجومی
    • اخبار واحد فناور
    • مراکز نجومی
  • رویدادها
    • رخدادهای نجومی
    • ویژه برنامه ها
    • مسابقه و آزمون
  • فروشگاه
    • کتاب
  • فیلم
  • فارسی
ورود | ثبت‌نام
[wcas-search-form]

وبلاگ

رصدگران > مقالات > مقالات > دانشنامه > پروژه های علمی ناسا برای آموزش نجوم به کودکان

پروژه های علمی ناسا برای آموزش نجوم به کودکان

1399/07/09
ارسال شده توسط مهدی پیوندزنی
دانشنامه، مقالات، نجوم مدارس
مفهوم این هنرمند ابر زمینی فرضی است که به عنوان سیاره نهم یا سیاره X شناخته می شود ، که به عقیده برخی محققان بسیار فراتر از پلوتو در محدوده خارجی منظومه شمسی است

پروژه های علمی ناسا برای آموزش نجوم به کودکان

این پروژه ها عبارتند از:

  1.  شکار سیاره نهم

  2.  در جست و جوی دنباله دارها

  3.  نورهای شمالگان و جنوبگان

  4.  تحقیق در مورد سیارک ها

  5.  دنیای واقعی ابرها

محققان ناسا پروژه هایی با موضوعات مختلف ارائه داده اند که هم برای کودکان و هم بزرگسالان آموزنده است. شما می توانید با همکاری در هرکدام از این پروژه ها و با استفاده از محتواهای آموزشی در مورد سیارات، دنباله دارها، شفق های قطبی، سیارک ها و ابرها اطلاعات جالبی کسب کنید.

سیاره نهم
تصویری فرضی از یک جرم فرازمینی که با نام سیاره نهم یا سیاره X شناخته می شود. به عقیده برخی از محققان این سیاره بسیار دورتر از پلوتو و در محدوده خارجی منظومه شمسی است.

با وجود مدارس درگیر بیماری همه گیر کووید 19، والدین دغدغه مند به دنبال روش هایی آسان و سرگرم کننده برای آموزش به فرزندانشان در خانه هستند. شاید شما تابستان را به مشاهده دنباله دار نیووایز (Comet NEOWISE) سپری کرده اید و اکنون می خواهید برای آموزش آسمان شب به فرزندان خود از منابع آموزشی مناسب استفاده کنید. اینترنت پر از فعالیت های علمی و سرگرم کننده است، اما قطعا انتخاب منابع معتبر از میان انبوه اطلاعات کار آسانی نخواهد بود.

ما با تهیه فهرستی از پروژه های علمی ناسا که برای همه سنین طراحی شده است کار را برای شما آسان تر کرده ایم. هر یک از این پروژه های علمی محتواهای آموزشی غنی به همراه دارد.

هر کدام از ما ممکن است هنوز هم با یک بطری آب موشک درست کنیم یا با جوش شیرین آتشفشان بسازیم، اما چرا بچه های خود را در معرض آزمایش های علمی واقعی قرار ندهیم؟ این ها پروژه های علمی واقعی هستند که سعی دارند به بزرگترین رازهای ماندگار نجوم پاسخ بدهند. برای وارد شدن به این پروژه ها به دانش قبلی نیاز ندارید. تنها چیزی که نیاز دارید کامپیوتر و اینترنت است.

شکار سیاره نهم
بیش از حدود یک دهه یا بیشتر، اخترشناسان تعدادی اجرام دور دست را کشف کرده اند که همه آنها دارای نقاط حضیض مشابه هستند، به این معنی که همگی تقریبا در یک مکان در نزدیک ترین فاصله از خورشید قرار دارند. یکی از نظریه های برجسته ای که سعی دارد این خوشه بندی را توضیح دهد این است که جهانی بزرگ و پنهان به نام سیاره نهم در خارج از منظومه شمسی قرار گرفته است.

1. شکار سیاره نهم

برخی از اخترشناسان فکر می کنند سیاره ای غول پیکر و کشف نشده در خارج از منظومه شمسی ما پنهان شده است. آنها این سیاره را سیاره نهم نامیده اند. اگر چنین سیاره ای وجود داشته باشد، ممکن است پنج تا ده برابر بزرگتر از زمین باشد و صدها برابر دورتر از ما در مدار خود بچرخد.

یک پروژه علمی- شهروندی (citizen science) ناسا به نام جهان های پنهان (Backyard Worlds: Planet 9) داوطلبان را برای کمک به یافتن این سیاره پنهان دعوت می کند. در مسیر این پروژه شما می توانید در مورد نزدیکترین همسایگان خورشید و نحوه تشکیل سامانه های خورشیدی اطلاعات کسب کنید.

ابتدا از شما درخواست می شود به تصاویر تلسکوپ WISE ناسا نگاه کنید. این تلسکوپ در جستجوی اجرامی است که در محدوده های به اصطلاح خلوت منظومه شمسی قرار دارند، مانند سیاره نهم. در این میان کوتوله های قهوه ای را نیز خواهید یافت – اجرامی که کوچک تر از ستارگان و بزرگ تر از سیاره ها هستند و به علت کم بودن جرمشان واکنش‌ های هسته ای در آن‌ها رخ نمی دهد و در نتیجه از خود نوری ندارند. منظومه شمسی ما بیش از آن که با ستارگان واقعی احاطه شده باشد با این اجرام شبه خورشید همنشین شده است.

روش کشف این سیاره مشابه روشی است که اخترشناس کلاید تومبا (Clyde Tombaugh) حدود یک قرن پیش برای کشف پلوتو به کار گرفت. هنگامی که به چندین تصویر که در زمان های مختلف از آسمان گرفته شده است نگاه می کنید، اجرامی را خواهید یافت که به اطراف حرکت می کنند. سیاره نهم باید چیزی شبیه به یک نقطه آبی باشد. کوتوله های قهوه ای قرمزتر به نظر می رسند و آهسته تر حرکت کنند.

پروژه جهان های پنهان تاکنون نتایج جالبی به همراه داشته است. داوطلبان پروژه علمی- شهروندی، کوتوله قهوه ای جدیدی را تنها شش روز پس از آغاز پروژه کشف کردند. در حال حاضر بیش از 100 مورد از این اجرام کشف شده است. بنابراین چنان چه سیاره نهم وجود داشته باشد، در جایی به انتظار ماست تا آن را کشف کنیم.

شکار نهمین سیاره
رصدخانه خورشیدی و هلیوسفر یک ماموریت مشترک بین ناسا و آژانس فضایی اروپا است که خورشید را بررسی می کند. این فضاپیما ابزاری قدرتمند برای یافتن دنباله دارهای جدید است.

2. در جست و جوی دنباله دارهای خورشیدگذر

رصدخانه خورشیدی و هلیوسفر (SOHO) که در سال 1995 به فضا پرتاب شد، پروژه مشترک ناسا (NASA) و آژانس فضایی اروپا (ESA) است. این فضاپیما علاوه بر ماموریت های علمی، منبع اصلی داده ‌های خورشیدی نیز هست و همچنان اکتشافات جدیدی را ارائه می دهد و از آن زمان تاکنون اطلاعات زیادی در مورد خورشید در اختیار اخترشناسان قرار داده است. این تلسکوپ فضایی در حال حاضر حدود 4000 دنباله دار را کشف کرده است. در کنار تمام دستاوردهای این فضاپیما، ماموریت کشف دنباله دارهای جدید SOHO را به موفق ترین شکارچی دنباله دارها در طول تاریخ تبدیل شده است. این تعداد دنباله دارهای شناخته شده بیش از دو برابر دنباله دارهایی است که در طول قرن های گذشته کشف شده اند.

این موفقیت ناشی از همکاری دانشمندان شهروندی است که داوطلب پروژه دنباله دارهای خورشیدگذر هستند. بیشتر اجرام یخی که تاکنون کشف شده اند از خانواده دنباله دارهای معروف به خورشیدگذر هستند که در تماس با جو خارجی خورشید قرار می گیرند و با ابزارهای SOHO قابل مشاهده هستند.

اخترشناسان آماتور از سراسر جهان از یک برنامه هدایت شده استفاده می کنند تا تصاویر SOHO را هر روز با دقت بررسی کنند. همانطور که دانشمندان ناسا گزارش هایی از اجرام با موقعیت خاص، روشنایی، سرعت و موارد دیگر دریافت می کنند، تلسکوپ های دیگری را برای تکمیل یافته ها به فضا می فرستند.

در کنار کمک به دانشمندان برای دریافت داده های جدید در مورد دنباله دارها، ناسا محتواهای آموزشی خود را در اختیار داوطلبان و علاقه مندان به این پروژه ها قرار می دهد تا در مورد منظومه شمسی مطالب بیشتری بیاموزند.

2.در جست و جوی دنباله دارهای خورشیدگذر

3. در مورد نورهای شمالگان اطلاعات کسب کنید

نورهای شمالگان یا جنوبگان یکی از هیجان انگیزترین رویدادهایی است که در طبیعت مشاهده می کنیم. اگرچه شفق های قطبی برای افراد عادی اسرارآمیز به نظر می رسد، اما برای دانشمندان اسرارآمیزتر است.

به همین دلیل یک پروژه علمی- شهروندی به نام شفق های قطبی (Aurorasaurus) تصاویر به دست آمده از منظره نورهای شمالگان و جنوبگان را جمع آوری می کند تا در مشاهده، ردیابی و ثبت همزمان شفق های قطبی در مطالعه این پدیده زیبا به دانشمندان کمک کند.

این پروژه توسط لیز مک دونالد (Liz MacDonald)، دانشمند هوا فضا در مرکز پروازهای فضایی گادرد (Goddard) ناسا ایجاد شد. زمانی که طوفان خورشیدی بزرگی رخ داد او از رسانه های اجتماعی درخواست کرد که این پدیده را مشاهده کنند. پروژه شفق های قطبی امروزه با بودجه بنیاد ملی علوم فعالیت می کند و از کاربران می خواهد مشاهدات گزارش شده در توییتر و فیس بوک را بررسی و تایید کنند و از برنامه های کاربردی این پروژه علمی استفاده کنند.

حتی اگر به مشارکت در ثبت تصاویر و داده ها علاقه مند نیستید، ناسا مطالب آموزشی متنوعی در مورد شفق های قطبی برای شما و فرزندانتان ارائه می دهد.

نورهای شمالگان
سیارک ها اجرامی کوچک با شکل های بی قاعده و نامنظم از جنس صخره و فلز هستند که در منظومه شمسی حول خورشید گردش می کنند.

4. برای جست و جوی سیارک ها به ناسا کمک کنید

اگر می خواهید بیرون از منزل و به طور عملی با علم کار کنید، اگر دوست دارید آسمان شب را رصد کنید و از آن عکس بگیرید، پس به عضویت در پروژه شکار سیارک ها (Target Asteroids) فکر کنید. این پروژه علمی- شهروندی از داوطلبان می خواهد تصاویر خود از سیارک ها را به اشتراک بگذارند و به دانشمندان کمک کنند در مورد این جهان های صخره ای اطلاعات بیشتری به دست آورند.

اختر شناسان آماتوری که برای پروژه شکار سیارک ها داوطلب هستند با دانشمندان ماموریت OSIRIS-REx ناسا، که در حال حاضر سیارکی به نام Bennu را بررسی می کنند، همکاری خواهند کرد.

برای شرکت در این پروژه ها، به یک تلسکوپ حداقل 8 اینچی، به علاوه یک دوربین CCD یا DSLR برای عکسبرداری نجومی نیاز دارید. در نهایت، هدف پروژه شکار سیارک ها کمک به اخترشناسان در توصیف بهتر ویژگی سیارک ها است. هدف ناسا از ارائه این پروژه ها تشویق علاقه مندان به یادگیری علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات (STEM) و کسب اطلاعات در مورد ستاره شناسی و منظومه شمسی است.

جستجوی سیارک ها
ناسا از علاقه مندان در سراسر جهان دعوت می کند از ابرها عکس تهیه کنند.

5. علم ابرهای جهان را  در خانه یاد بگیرید

ابرها نقش مهمی در کنترل دمای زمین دارند. هم نور خورشید را منعکس می کنند و هم آن را به دام می اندازند. همزمان با تابش خورشید در فضا، ابرها با انعکاس نور خورشید به خنک شدن سیاره زمین کمک می کنند. از طرفی همچون گازهای گلخانه ای نیز گرما را به دام می اندازند. ابرهای مختلف اثر یکسانی ندارند.

به همین دلیل محققان ناسا به منظور درک بهتر نقش ابرها به مشاهدات علمی- شهروندی روی آورده اند. مردم در سراسر جهان با استفاده از اپلیکیشن GLOBE Observer: Clouds که بخشی از برنامه GLOBE است برای محققان داده فراهم می کنند تا درباره تغییرات آب و هوای جهانی که در آن زندگی می کنیم بیشتر بدانند.

کاربران با استفاده از اپلیکیشن GLOBE Observer آنچه را که در آسمان می بینند گزارش می دهند. آن ها عکس های خود از آسمان و همچنین اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی، پوشش ابر، وضعیت آسمان و نحوه رویت پذیری را به اشتراک می گذارند. از این مشاهده ها در تحقیقات علمی واقعی و همچنین برای کمک به تایید داده های ماهواره ناسا استفاده می شود.

ناسا برای مطالعه ابرها روش هایی آسان و سرگرم کننده از جمله آزمایش های علمی، محتوای آموزشی و درسی فراهم کرده است.

برچسب ها: آموزش نجوم به کودکانآموزش نجوم ناساابرپروژه های ناساجستجوی سیارک هادنبله دارهای خورشیدگذرسیارکسیارک ماسک دارشکار سیاره نهمعلم ابرنجومنورهای شمالگان
قبلی وضعیت رؤيت پذيری هلال ماه صفر1441 هجری قمری
بعدی ستاره اتا کلاغ (Eta Corvi)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
مقالات
  • دانشنامه
    • مشاهیر
    • اجرام آسمانی
  • نجوم قرآن
  • نجوم مدارس
جذب پژوهشگر
جذب پژوهشگر
جذب پژوهشگر
اخبار نجومی
  • اخبار واحد فناور
  • مراکز نجومی
محصولات
  • نجوم قرآن
    تومان 760,000
  • استهلال
    تومان 760,000
  • مفردات نجومی قرآن
    تومان 760,000
  • اعجاز علمی قرآن
    تومان 760,000
تماس با ما
  • پارک علم و فناوری استان قم، موسسه فرهنگی قرآن و عترت رصدگر عمق آسمان
  • 02532816310
  • info@rasadgaran.ir
دسترسی سریع
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • دوره ها
  • مقالات
نمادها
ای نماد logo-samandehi
خبرنامه

چیزی را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در مورد شرکت ما مطلع باشید.
[mc4wp_form id=”380″]

© کلیه حقوق این تارنما متعلق به رصدگران می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://rasadgaran.ir/?p=2651
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.