وضعيّت رؤيت پذيري هلال ماه مبارك رمضان 1427
هلال در محدودة منحني«الف» : به راحتي با چشم عادي و غيرمسلّح رؤيت مي شود.
هلال در محدودة منحني«ب» : در صورت مناسب بودن شرايط رصدي(مكاني و جوّي) با چشم غيرمسلّح قابل مشاهده است.
هلال در محدودة منحني«ج» : با ابزار نوري(دوربين هاي دوچشمي قوي و تلسكوپ) قابل رؤيت مي باشد و مشاهدة آن با چشم عادي، محتمل است.
هلال در محدودة منحني«د» : فقط با ابزار نوري رؤيت پذير است.
وضعيّت رصدي هلال : همان گونه كه در نقشه مشاهده مي شود، رؤيت هلال ماه مبارك رمضان در غروب روز شنبه 1/مهر/1385 در بخش اعظم قارّه هاي آسيا، آمريكاي شمالي و تمام اروپا غير قابل رؤيت است و مشاهدة آن با چشم غير مسلّح هم در منطقة ايران امكان پذيرنيست. البتّه با عنايت به مشخّصه هاي ضعيف رؤيت پذيري هلال ماه، برخي از كارشناسان معتقدند اين هلال احتمالاً با ابزار نوري ( اُپتيكي ) قوي در مناطق بسيار جنوبي ايران قابل رؤيت است كه در اين ميان جزاير جنوبي خليج فارس بيشترين شانس را براي رؤيت هلال ماه رمضان در روز شنبه خواهند داشت.
نتيجه : با توجّه به نظر مقام معظّم رهبري و بسياري از مراجع عظام تقليد مبني بر ثبوت اوّل ماه در صورت رؤيت هلال در« مناطق هم افق»، اوّل ماه بودنِ روز يكشنبه 2/7/1385 دشوار به نظر مي رسد.
امّا بنابر نظر مراجع بزرگواري كه قائل به « اشتراك در شب» يا « وحدت آفاق» هستند، با توجّه به قابل رؤيت بودن هلال با چشم مسلّح و غير مسلّح در بخش هاي جنوبي هندوستان و شبه جزيرة عربستان و همچنين قسمت اعظم آفريقا و منطقة آمريكاي جنوبي، در صورت وجود گزارش موثّقِ رؤيت از سوي شاهدان عادل در آن مناطق، مسلّماً روز يكشنبه 2/7/1385 نزد اين گونه مراجع به عنوان روز اوّل ماه مبارك رمضان ثابت مي گردد.
دیدگاهتان را بنویسید